Travel
with Friends

Puszcza Białowieska

Posted by Zbyszek1 
Puszcza Białowieska

March 28, 2011 09:48PM

Witam, mamy wiosnę, a więc warto przypomnieć o organizowanej w maju imprezie w prastarej Puszczy na kresach wschodnich. I tak:
25 maja po południu ok. 16
"Żebra Żubra" szlak po kładkach z drewnianych desek przez tereny podmokłe puszczy o dł. 4 km (tylko dla ruchu pieszego). Wejście na szlak w odległości ok. 800 m od miejsca zakwaterowania.

26 maja
Pobyt w miejscu ostoi żubrów na Kosym Moście. Dalej wschodzimy do Białowieskiego Parku Narodowego, dokładnie idziemy "Carską Tropiną" 5 km. Dochodzimy do Rez. Lasy Naturalne Puszczy Biał. i udajemy się w stronę uroczyska "Stara Białowieża", oglądamy Dęby Królewskie. Długość trasy wariant 1 = 10 km
wariant 2= 15 km

Edited 1 time(s). Last edit at 03/29/2011 12:38AM by Zbyszek1.

Re: Puszcza Białowieska

March 28, 2011 11:54PM

To trzeba wziąć kalosze?

March 29, 2011 12:17AM

suma
To trzeba wziąć kalosze?
No nie wiem?Jak się wpadnie w bagienko to kalosze już tam zostająthe finger smiley

March 29, 2011 08:07PM

Ja chodziłam w trampkach i nic mi się nie stało!!!smiling bouncing smiley Więcej optymizmu kobiety!!!!hot smiley

March 29, 2011 08:11PM

dana4321

suma
To trzeba wziąć kalosze?
No nie wiem?Jak się wpadnie w bagienko to kalosze już tam zostająthe finger smiley

Najlepiej na boso hot smiley - myśmy z Danusią przerabiały bagienko nad Biebrzą the finger smiley po kolana i wyżej spinning smiley sticking its tongue out

March 29, 2011 08:53PM

Oj! fajnie było w tym błotkuthe finger smileyDarmoweSPAhot smiley

March 30, 2011 01:16AM

dana4321
Oj! fajnie było w tym błotkuthe finger smileyDarmoweSPAhot smiley

A mówi się " oj , złotko , nie wpadnij w błotko " the finger smiley wiec jak to jest z Wami ? the finger smileysmiling bouncing smileyhot smiley

March 30, 2011 06:11PM

27 maja
Wędrówki po Białowieży
- Park Pałacowy, Muzeum Przyrodniczo - Leśne z wieżą widokową (dla zainteresowanych);
- przejazd drezyną kolejową do Restauracji Carska i rez. Podolany.

28 maja
Przejazd kolejką wąskotorową na odcinku Hajnówka - Topiło (12 km) i dalej pieszo przez południową część puszczy (ok. 18 km).

29 maja
Powrót

Dla zainteresowanych właściciel udostępni 8 szt. rowerów.

Edited 3 time(s). Last edit at 03/30/2011 06:13PM by Zbyszek1.

March 31, 2011 09:58AM

Zbyszek1
Witam, mamy wiosnę, a więc warto przypomnieć o organizowanej w maju imprezie w prastarej Puszczy na kresach wschodnich. I tak:
25 maja po południu ok. 16
"Żebra Żubra" szlak po kładkach z drewnianych desek przez tereny podmokłe puszczy o dł. 4 km (tylko dla ruchu pieszego). Wejście na szlak w odległości ok. 800 m od miejsca zakwaterowania.

26 maja
Pobyt w miejscu ostoi żubrów na Kosym Moście. Dalej wschodzimy do Białowieskiego Parku Narodowego, dokładnie idziemy "Carską Tropiną" 5 km. Dochodzimy do Rez. Lasy Naturalne Puszczy Biał. i udajemy się w stronę uroczyska "Stara Białowieża", oglądamy Dęby Królewskie. Długość trasy wariant 1 = 10 km
wariant 2= 15 km

Jak ja przejdę 25 maja 4 km,26 maja 5 lub 10km,to ja nie wiem czy w te pozostałe dni dam radę,chyba wykorzystam rowerek.smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 03/31/2011 09:59AM by ifa.

March 31, 2011 05:05PM

Zbyszek1
27 maja
Wędrówki po Białowieży
- Park Pałacowy, Muzeum Przyrodniczo - Leśne z wieżą widokową (dla zainteresowanych);
- przejazd drezyną kolejową do Restauracji Carska i rez. Podolany.

28 maja
Przejazd kolejką wąskotorową na odcinku Hajnówka - Topiło (12 km) i dalej pieszo przez południową część puszczy (ok. 18 km).

29 maja
Powrót

Dla zainteresowanych właściciel udostępni 8 szt. rowerów.

a te 18km to tyko rowerkiem.hot smiley

March 31, 2011 09:20PM

Ja tam na nóżkach.the finger smiley 18 km ...pestka hot smiley

April 06, 2011 07:36PM

Już się nie mogę doczekać spotkania z Wami i z Puszczą Białowieską (nie ma to jak pierwszym być w miejscu w którym się jeszcze nie byłohot smiley.....,a w ogóle co tak cicho....smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 04/06/2011 07:38PM by ifa.

April 09, 2011 07:46PM

Zostały jeszcze 2 wolne miejsca

April 09, 2011 09:19PM

ifa
Już się nie mogę doczekać spotkania z Wami i z Puszczą Białowieską (nie ma to jak pierwszym być w miejscu w którym się jeszcze nie byłohot smiley.....,a w ogóle co tak cicho....smiling smiley
Ifa :
Tak mi coś chodzi po głowie, a mianowicie: Bogatynia - Białowieża. Może skroić jakiś przemyt na Białoruś do Naszego Dzieduszki Łukaszenki? Może być ciekawie.
p.s. została zwiększona ilość miejsc do 20

Edited 1 time(s). Last edit at 04/09/2011 09:20PM by Zbyszek1.

April 09, 2011 09:47PM

A ja chyba nie przyjadę do Białowieży.Szkodaangry smiley

April 09, 2011 11:47PM

Będzie możliwość żeby rozpalić ognisko

April 11, 2011 11:55AM

Zbyszek1

ifa
Ifa :

I znów za mało miejsc the finger smileythe finger smileythe finger smiley

April 11, 2011 09:21PM

Zbyszek1

ifa
Ifa :
Tak mi coś chodzi po głowie, a mianowicie: Bogatynia - Białowieża. Może skroić jakiś przemyt na Białoruś do Naszego Dzieduszki Łukaszenki? Może być ciekawie.

Jak już kroić jakiś przemyt...to taki,żeby Nam się opłaciło hot smiley jak Nas zamknąthe finger smileythe finger smileythe finger smiley.Przedyskutujemy to na miejscusmileys with beersmileys with beersmileys with beer

April 11, 2011 09:51PM

Nasza posesja "Kwiatowa Zagroda" znajduje się w centrum Białowieży - kilka kroków do sklepu, bankomatu PKO BP, Parku Pałacowego, zbiornika wodnego, restauracji. Przystanek autobusowy znajduje się tuż za płotem. Na posesji jest zadaszona wiata, miejsce na ognisko i 3 budynki ( na 12+6+2 os.), wszystkie posiadają kuchnię i oddzielne łazienki. CDN...
Jeżeli ktoś z uczestników zdecyduje się na rezygnację/ będzie pewien, że nie jedzie to proszę o kliknięcie na stronie imprezy.

April 11, 2011 10:02PM

A ja nie mogę jechać sad smiley
Jak bardzo Wam zazdroszczę!!!

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login