Weekend
January 31, 2010 10:41PM
Gdziekolwiek, żeby tylko cieplej już było... Brakuje mi słońca 
February 23, 2010 12:24PM
Dokładnie to samo miałam napisać!
Pogoda zła nie jest jeśli wziąć pod uwagę to, co było rok temu (straszne mrozy jak na UK), ale i tak wolałabym, żeby już było ciepło... A na wymarzony weekend pojechałabym np. do Włoch
. Chociaż wiem, że 2-3 dni to bardzo mało na taki kraj... Więc powiedzmy - do Rzymu. Takie Rzymskie Wakacje bym sobie zrobiła
...
Hmmmmmmmmm... aż porozglądam się za cenami...
February 23, 2010 03:46PM
Oh, Desiree! 1,5 roku temu sprawiłam sobie weekend w Rzymie. Na prawdę super! Co prawda była już połowa listopada, ale pogodę miałam świetną, fantastycznych przewodników (lokalni znajomi). Nawet strajk wszelkiej komunikacji (o mały włos spóźniłabym się na samolot) nie popsuł mi tych cudownych chwil.... Na prawdę warto!!!
Desiree
... powiedzmy - do Rzymu. Takie Rzymskie Wakacje bym sobie zrobiła...
Hmmmmmmmmm... aż porozglądam się za cenami...
February 23, 2010 07:14PM
Poszukałam city breaks, ale ceny są takie se... Pewnie też dlatego, że na maj szukałam... Jechałaś na własną rękę czy z biura podróży? Mieszkałaś w hostelu czy u znajomych? Jakieś dobre rady masz dla mnie?
Bo ja dotąd głównie z biur jeździłam, więc zbytnia wolność wyboru mnie przeraża z lekka
.
February 23, 2010 11:51PM
Byłam u przyjaciółki (która bardzo dobrze zna Rzym i jego historię), ale jeden dzień spędziłam z "adoptowanym tubylcem" (również świetnie zna Rzym). Bilet lotniczy siostra znalazła mi w niesamowitej promocji (taniej niż pociąg do Zakopca).
Desiree
Poszukałam city breaks, ale ceny są takie se... Pewnie też dlatego, że na maj szukałam... Jechałaś na własną rękę czy z biura podróży? Mieszkałaś w hostelu czy u znajomych? Jakieś dobre rady masz dla mnie?Bo ja dotąd głównie z biur jeździłam, więc zbytnia wolność wyboru mnie przeraża z lekka
.
Czy mam dla Ciebie jakieś rady?
hmmm
- w miejscu, do którego się zmierza, warto mieć lokalnego znajomego (na tym opieram prawie wszystkie moje wyjazdy. Nawet, jeśli jadę z wycieczką.). Dzięki temu poznaję miasto "od środka" (powtarzam się);
- nie miałam problemu z dogadaniem się po angielsku lub hiszpańsku;;
- miasto należy (wg mnie) zwiedzać piechotą, a nie przemieszczać się metrem (weź superwygodne buty);
- no i jeszcze jedna uwaga: ja narzucam niesamowite tempo zwiedzania, ale w 3 dni i tak nie zobaczyłam wszystkiego co chciałam
Jeśli przypomnę sobie coś jeszcze, to dorzucę...
February 24, 2010 12:16PM
Z lokalnym tubylcem na pewno będzie kłopot
. Pooglądałam tymczasem ceny tanich lotów i wygląda na to, że mogłabym ewentualnie jeszcze do Hiszpanii pojechać
. Trochę to szalone dla mnie, żeby się wybierać na taką eskapadę tylko na weekend, ale myślę o tym od wczoraj bardzo intensywnie!
Nie wiem, co wybrać, bo właściwie nie miałam dotąd sprecyzowanych planów, a tu się nagle okazuje, że za grosze (czy pensy) mogłabym spędzić zwariowany weekend
Chciałabym trochę pozwiedzać, niekoniecznie się opalać, ale żeby ciepło już w miarę było i słonecznie. I po prostu odetchnąć innym powietrzem?
February 24, 2010 12:19PM
Desiree, jeśli zależy Ci na zwiedzaniu, to zdecydowanie polecam Rzym. Zbraknie Ci czasu na odpoczynek 
April 15, 2010 10:17AM
Pogoda robi się taka, że też bym się gdzieś wybrał na weekend, chętnie na jakiś mały wypad za granicę. Hiszpania dla mnie trochę jest za daleko na te 2-3 dni, ale taka Roma czy inna Wenecja... Byliby tu jacyś chętni?