Travel
with Friends

Wakacje dla singli

Posted by Roder 
Wakacje dla singli

January 31, 2010 11:10PM

Słuchajcie, a ja się zastanawiam, co z wyjazdami organizowanymi przez biura podróży tylko dla singli? Był już ktoś z Was na takim? Jak wrażenia? Jak atmosfera?

Re: Wakacje dla singli

February 01, 2010 12:28PM

zapytaj "jaka cene"

February 01, 2010 12:38PM

A możesz rozwinąć?smiling smiley

February 01, 2010 03:03PM

Ja byłam... Zaszalałam w tamtym roku i wybrałam się na walentynki dla singlismiling smiley. Koszt był, oj był, ale w UK takie imprezy kosztują. Bawiłam się fajnie, organizacja była na 5, jedzenie też całkiem niezłe. Problem, że byłam jedyną Polką. 90% to byli Anglicy, pozostałe 10% to ludzie z różnych krajów, w tym Irlandczycysmiling smiley. Oni zawsze są oddzielniesmiling smiley. Na Walentego nie trafiłam, ale nie po to tam poszłam. Miało być fajnie, odstresowująco i inaczej niż zwykle. No i było. Spróbować warto.
W Polsce na takiej imprezie jeszcze nie byłam, więc nie mogę nic porównać.

February 02, 2010 12:30PM

Gosia, ale latem to ja będę w Polsce, a nie w UK i może właśnie gdzieś na singlowym wyjeździe... Turcja albo Egipt byłyby dobre, ale zobaczymy. Na razie łamię się, czy w ogóle się wybrać, bo na takim cudaku jeszcze nie byłemwinking smiley. A tak serio mówiąc, to zastanawiam się, czy da się dogadać z taką grupą, bo z nami, singlami, różnie bywa. O czym przekonuję się na każdym krokueye rolling smiley

A skoro mam już coś planować, to chcę być pewien, że nie zmarnuję tego czasu.

February 02, 2010 04:02PM

To czemu tutaj nie znajdziesz grupy na wyjazd? przynajmniej będziesz z grubsza wiedział, kto się z Tobą zabieratongue sticking out smiley

February 02, 2010 10:54PM

Na weekend i imprezę - zawsze chętniewinking smiley. Ale co do dłuższych wyjazdów, to jednak wolę się zdać na profesjonalistów. Bo ze mnie w takiej organizacji to żaden fachowiecwinking smiley.

February 03, 2010 09:47PM

Uczestniczyłem 2 krotnie w imprezach organizowanych przez biuro podróży . Plusem było udane towarzystwo, z którym udało się wesoło spędzić czas. Minus dotyczył kosztów pobytu, jakie biura zdzierają i braku pokrycia w tym co zapewniano w ofercie. Doszło nawet do takiego zdarzenia, że grupa zmusiła organizatorów do spotkania się w przedostatnim dniu pobytu ( przyjechali z Bydgoszczy nad morze) i wystosowała oficjalną skargę na piśmie. Zrobiła się mała zadyma a organizatorzy nawet nie zdobyli się na przeprosiny, chociaż w wielu kwestiach przyznali nam rację. Odradzam!!! Myślę, że najwłaściwszą alternatywą jest portal "Travel Friends". Ostatnio zapisałem się do grupy osób i spędziłem wspólnie okres świąteczno - noworoczny, z którego jestem zadowolony i na pewno w przyszłości wybiorę się raz jeszcze. Pomysł organizowania takich wyjazdów bez pośredników spodobał mi się i sam przymierzam się do zorganizowania imprezy w swoim regionie (czerwiec? lipiec?) t.j. pogranicze Mazur Garbatych/ Suwalszczyzny.
Koniec pieśni

February 03, 2010 11:58PM

Ja bardzo chętnie już się zapiszę na Mazury Garbate i Suwalszczyznę ....nawet nie wiedziałam ,że takie są ....pozdrawiam

February 07, 2010 03:28PM

Jeśli chodzi o wyjazdy po Polsce (i w UK), też stawiam na Travel Friends, w końcu po coś tu jestemwinking smiley. Ale gdzieś za granicę jednak wolałbym jechać z biura podróży...

Zbyszek, o jakim biurze mówisz? na kogo uważać? i co Wam nie odpowiadało?

February 07, 2010 11:38PM

Ja również, tak jak Zbyszek, uczestniczyłam w 2 wyjazdach (góry i morze) dla singli organizowanych przez jedno biuro podróży ale z obu wyjazdów jestem bardzo zadowolona. Towarzystwo wspaniałe, mimo ze w 90% damskie ( panowie i tu jesteście uprzywilejowani bo w mniejszości ) . Cena niewygórowana, warunki, organizacja i zainteresowanie właścicieli biura bardzo dobre. Nie będę tu pisać jak to biuro się nazywa bo byłaby to reklama ale gdyby ktoś chciał z nimi pojechać na imprezę to podam namiary w mailu. Wada - koszt dodatkowy za organizację. Byłam również na imprezach organizowanych z Travelfriends (przez Gogobo, nie będę ukrywać organizatora) i też jestem bardzo zadowolona z każdego wyjazdu.hot smiley Organizacja i zainteresowanie nie odbiegające od profesjonalnego biura podróży. Zaleta - brak kosztów organizacyjnych. I teraz należy wybrać: czy jechać z biurem podróży i nie wiadomo na co się trafi i na kogo (oj! miałam kiedyś taką współwczasowiczkę, że wolałabym dopłacić do pokoju jednoosobowego), czy zaryzykować i jechać z kimś lub grupą ludzi, którą można poznać czytając wypowiedzi na forum. Miałam przyjemność poznać Ciebie Zbyszku1 i jak tylko warunki mi pozwolą chętnie pojadę na Twoja imprezę.

February 08, 2010 12:33AM

Dzięki Cityewa. Miło wspominam pobyt sylwestrowy. Chętnie wybrałbym się z Wami na pobyt zimowy ale wiadomo w naszych warunkach komunikacyjnych - z mojego Bieguna Zimna szybciej dojechałbym do Petersburga.
Roder: odpowiedź na pytanie w prywatnym kontakcie

February 24, 2010 01:06PM

Nie byłem. Zgadzam się ze Zbyszkiem, że wyjazdy dla singli najprędzej znajdziesz na Travelfriends. Kiedyś przeglądałem oferty paru biur, ale właściwie niczym mnie nie potrafiły mnie przyciągnąć.

March 02, 2010 12:32PM

I co, znalazłeś coś ciekawego?

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login