Towarzystwo na wyjazd
February 21, 2010 03:22PM
Każdy z nas jest na TravelFriends po to, żeby poszerzać krąg swoich znajomych i przyjaciół o dobrych kompanów na wyjazdy i imprezy. Wszyscy chyba mamy też jakieś wyobrażenie o tym, jaka powinna być osoba, z którą najlepiej będziemy się bawić albo wypoczywać na wakacjach.
Podajcie cechy takiej osoby, spróbujmy wspólnie stworzyć cechy idealnego TravelFrienda, czyli idealnego towarzysza na podróż, na wakacje, na imprezę, na spacer... I tak dalej
February 22, 2010 12:05PM
Kontaktowa i na podobnym etapie rozwoju intelektualnego, co i ja
February 22, 2010 08:10PM
Osoba życzliwa i pozytywnie nastawiona do innych. Nie cierpię, jak ktoś potrafi nic tylko marudzić
February 22, 2010 09:17PM
taka, która nie przychodzi o 16.45, gdy się umawiamy na 16.00
February 23, 2010 11:24AM
Ale to raptem tylko 3 kwadranse...
Powinnaś pojechać do Portugalii, tam mają inne spojrzenie na spóźnienia. Jeżeli ktoś zaprosi Cię do domu i przyjdziesz na czas, to sprawisz tylko gospodarzom kłopot, bo tam punktualność jest nie na miejscu. W dobrym tonie jest spóźniać się nawet do godziny. Więc jak zwykle punkt widzenia zależy od...
February 23, 2010 01:59PM
Roder
Ale to raptem tylko 3 kwadranse...Powinnaś pojechać do Portugalii, tam mają inne spojrzenie na spóźnienia. Jeżeli ktoś zaprosi Cię do domu i przyjdziesz na czas, to sprawisz tylko gospodarzom kłopot, bo tam punktualność jest nie na miejscu. W dobrym tonie jest spóźniać się nawet do godziny. Więc jak zwykle punkt widzenia zależy od...
czy to chodzi i portugalie na polwyspie iberyjskim?moze jest inna? bylem kilka razy i chyba bywalem u niewlasciwych portugalczykow ,ale innych nie mialem mozliwosci poznac tj . takich co spoznienie traktuja jako cos na miejscu
pozdrawiam
February 23, 2010 03:00PM
Pogoda ducha, umiejętność przyjmowania nowych zdarzeń z uśmiechem, umiejętność dopasowania się do okoliczności bez zbędnych fochów.
February 23, 2010 04:14PM
Pomysłowość, entuzjazm, niewymuszona radość życia. I zrozumienie, że drugi człowiek to też człowiek
February 24, 2010 06:53PM
Elastyczność, pozytywne nastawienie, optymizm, umiejętność i chęć do dobrej zabawy, a przede wszystkim kultura osobista.
February 24, 2010 10:32PM
Tomek
Elastyczność, pozytywne nastawienie, optymizm, umiejętność i chęć do dobrej zabawy, a przede wszystkim kultura osobista.
jak to pieknie brzmi tylko zycie ,samo zycie, jest inne i czesto drobiazg moze byc przyczyna nieporozumien . ..
najlepsza zabawa kiedys sie konczy, ale pociesza ze zostanie nastawienie,optymizm,kultura i chec i dodam ....wspomnienia
February 24, 2010 10:43PM
medard
jak to pieknie brzmi tylko zycie ,samo zycie, jest inne i czesto drobiazg moze byc przyczyna nieporozumien . .....
Właśnie dlatego tak ważna jest elastyczność, pozytywne nastawienie a przede wszystkim kultura
...nawet jak ktoś czegoś nie zrozumie, to zawsze potem może przeprosić....
February 24, 2010 10:56PM
Tomek
jak ktoś czegoś nie zrozumie, to zawsze potem może przeprosić....
i to jest to -w malzenstwie najlepszym okulista jest czas
a w tym temacie przeproszenie
March 18, 2010 09:39AM
medard
Roder
Ale to raptem tylko 3 kwadranse...Powinnaś pojechać do Portugalii, tam mają inne spojrzenie na spóźnienia. Jeżeli ktoś zaprosi Cię do domu i przyjdziesz na czas, to sprawisz tylko gospodarzom kłopot, bo tam punktualność jest nie na miejscu. W dobrym tonie jest spóźniać się nawet do godziny. Więc jak zwykle punkt widzenia zależy od...
czy to chodzi i portugalie na polwyspie iberyjskim?moze jest inna? bylem kilka razy i chyba bywalem u niewlasciwych portugalczykow ,ale innych nie mialem mozliwosci poznac tj . takich co spoznienie traktuja jako cos na miejscu
pozdrawiam
Cieszy mnie szalenie, że spotykałeś punktualnych Portugalczyków, ja rozmawiałem też z Portugalczykami o ich zwyczajach jako narodu i mimo że sam nie doświadczyłem godzinnych spóźnień, to właśnie relatywną punktualność wymieniali na jednym z pierwszych miejsc. Kto jak kto, ale sami tubylcy chyba najlepiej będą wiedzieli, jakie są ich cechy jako ogółu.
March 18, 2010 11:32AM
Roder
medard
Roder
pozdrawiam
Cieszy mnie szalenie, że spotykałeś punktualnych Portugalczyków, ja rozmawiałem też z Portugalczykami o ich zwyczajach jako narodu i mimo że sam nie doświadczyłem godzinnych spóźnień, to właśnie relatywną punktualność wymieniali na jednym z pierwszych miejsc. Kto jak kto, ale sami tubylcy chyba najlepiej będą wiedzieli, jakie są ich cechy jako ogółu.
Dam się zaprosić przez Was do Portugalii i obiektywnie rozstrzygnę problem punktualnosci

April 28, 2010 02:04PM
To ja jeszcze dodam - jeśli mogę wybierać, to musi to być ktoś, kto nie uważa, że zjadł wszystkie rozumy i lubi dyskusje
. Ja pasjami rozmawiam o wszystkim i uwielbiam spotykać ludzi, którzy mają w sobie tyle pokory, żeby nie tylko dzielić się swoją wiedzą, ale też chłonąć nowe informacje... Ot, taka moja uwaga po ostatnich obserwacjach. Pozaforumowych, dodam - żeby nie było wątpliwości