Wakacyjne wycieczki
February 21, 2010 05:14PM
Zauważyłem, że część moich znajomych lubi wracać w to samo miejsce, w którym już poprzednio spędzali wakacje... Dlaczego tak się dzieje??? Co przyciąga do miejsc, które już się przecież zobaczyło? zwiedziło? poznało?
Jak to jest u Was? Wolicie odwiedzać nowe miejsca, czy też zdarza Wam się, że po raz kolejny jedziecie w miejsce, które praktycznie znacie już na wylot?
February 22, 2010 11:38AM
Oj nie, ja tak nie mam. Wolę odwiedzać nowe miejsca.
Ale pewna bliska mi osoba tak właśnie robi, jeździ z rodziną ciągle do tych samych krajów, często w te same miejsca. Mówi, że to dlatego, że jest wtedy pewna standardu i że nic negatywnie jej nie zaskoczy...
February 22, 2010 03:14PM
Tylko nowe miejsca. Życie jest za krótkie, a świat za duży i za wiele ma do zaoferowania, żeby przyjeżdżać po sto razy w to samo miejsce.
February 23, 2010 09:56PM
Jeżdżę w nowe miejsca, ale to w dużej części dlatego, że jakiś wielki podróżnik do niedawna ze mnie nie był. Praca była ponad wszystko, ale ludzie się zmieniają
March 10, 2010 04:14PM
A mnie zdarzyło się jechać kilka razy w to samo miejsce i wcale sobie z tego powodu nie szkoduję
. Niektóre miejsca są niezwykłe, nie do zapomnienia, mają w sobie to szczególne przyciąganie, które sprawia, że chce się do nich wracać. Magia - to jest to
. A inne, nawet wielkie i bardzo znane, mijają czasami bez echa i większej refleksji...