Dlaczego podróżujesz?
August 31, 2009 07:53PM
Więc to dlatego jeździsz na ryby do Skandynawii?
Edited 1 time(s). Last edit at 08/31/2009 08:34PM by BeataTravelFriends.
August 31, 2009 08:29PM
Jeżeli o mnie chodzi, to przede wszystkim podróżuję za mało, o wiele mniej niż bym chciała. Podróże to dla mnie tajemnica, egzotyka... A ja tylko jeżdżę od czasu do czasu. Zwykle w biegu, nie bardzo mając czas na zachwyty, na przystanięcie na dłuższą chwilę, w każdym razie nie na tak długą, jak bym chciała. Powoli pracuję nad tym, żeby to zmienić, ale właśnie: powoli mi to idzie
August 31, 2009 08:39PM
Zawsze można zacząć od małych kroczków... od weekendów na przykład... najbliższy będzie w Anglii, gdybyś miała ochotę

September 01, 2009 09:28AM
Ochotę to ja mam zawsze
czasami jest tylko kłopot z realizacją...
September 01, 2009 01:33PM
BeataTravelFriends
Więc to dlatego jeździsz na ryby do Skandynawii?
W rybach też można się zakochać
September 03, 2009 10:26PM
bo wtedy poznaję siebie taką jaką na co dzień nie jestem...
September 07, 2009 10:24AM
...aby poczuć wolność, doświadczyć nowych emocji, realizować marzenia...
September 07, 2009 12:11PM
Żeby poznawać nowych ludzi. I nowe miejsca. Żeby wzbogacać siebie i swoje wnętrze 
February 10, 2010 01:12PM
Bo trudno mi usiedzieć dłużej w jednym miejscu...
February 10, 2010 10:08PM
Z ciekawości, jak bardzo różni się świat każdy kolejny kilometr dalej od mojego domu...
February 22, 2010 03:17PM
Bo z każdym rokiem coraz bardziej dociera do mnie, jak mało jeszcze zobaczyłem i przeżyłem
June 10, 2010 05:08PM
Ja chyba nie potrafię tak jak Wy, pięknie i jednym zdaniem podsumować, dlaczego jeżdżę na wakacje
... Albo dobra, będę szczery: bo chcę odpocząć
. A przy okazji zobaczyć nowe miejsca. Nie dorabiam ideologii
December 30, 2010 12:54AM
Z ciekawości wszystkiego co jest inne i obce. Kiedy w podróży jestem sam, mam czas na odkrywanie poznawanie samego siebie. Spoglądam na problemy z perspektywy czasu i odległości - wszystko co wydawało mi sie trudne do rozwiazania nagle staję sie błahostką.
Podróże uzależniają to też jeden z powodów. Chęć poznania nowych ludzi, kultur i miejsc.
December 30, 2010 10:27AM
Ja muszę powiedzieć, że strasznie podziwiam ludzi, który Podróżują (przed duże "P"
). Sama lubię ogromnie gdzieś wyjechać, ale daleko mi niestety do miana prawdziwej podróżniczki. A że w innym wątku widziałam Twoją listę miejsc odwiedzonych, to mię taka refleksja naszła przy okazji.
I pięknie to napisałeś
, bardzo mi się podoba
markoo
Spoglądam na problemy z perspektywy czasu i odległości - wszystko co wydawało mi sie trudne do rozwiazania nagle staję sie błahostką.
December 30, 2010 05:07PM
Być może prawdziwym Podróżnikiem nie jestem, choć powoli zaczyna się to zmieniać, ponieważ w moim rodzinnym kraju zaczyna brakować miejsc, których nie widziałem
Jednak nigdy głębiej się nie zastanawiałem nad tym, czemu to robię. Wynika to samo ze mnie, nudzi mnie monotonia, jednostajność, ciągnie mnie do innych miejsc, taka trochę dziecięca fascynacja rzeczywistością. Mam jednak nadzieję, że nigdy mi się to nie znudzi, bowiem podróże wypełniają pustkę w moim życiu