Travel
with Friends

Karawaning

Posted by TravelFriend 
Karawaning

December 29, 2009 02:30PM

Co sądzicie o tej formie podróżowania? W Polsce wydaje się być ciągle jeszcze mało popularna, chociaż zdobywa coraz szersze rzesze entuzjastów. Na naszej stronie znajdują się osoby, które wygląda na to, że lubią i korzystają z tej formy podróżowania. Zapraszamy do dyskusji, na pewno jest sporo osób, które chętnie dałyby się przekonać do zwiedzania świata nie tylko z własnym prowiantem, ale też z własnym łóżkiem i meblamiwinking smiley.

Jak wyglądają od strony praktycznej podróże z przyczepą kempingową albo w samochodzie kempingowym? Jakie są ich plusy, a jakie minusy?

Re: Karawaning

January 23, 2010 02:56PM

Hm, na naszej stronie znalazłam imprezę Medarda [www.pl.travelfriends.pl] do Afryki kamperem... Prawdę mówiąc nie do końca wyobrażam sobie, jak może wyglądać podróż kamperem aż tak dalekosmiling smiley... Ale chętnie bym się dowiedziałasmiling smiley.

Z moich teoretycznych wiadomości o karawaningu (nigdy dotąd nie korzystałam z tej formy podróżowania) przypuszczam, że niezależność to podstawowa cecha tej formy wakacyjnego przemieszczania sięsmiling smiley. Nie muszę szukać hotelu (i płacić za niego), nie muszę się przejmować, że przez ścianę są głośni goście... Podobno jednak bardzo nieprzychylnie przez prawdziwych karawaningowców widziane jest spędzanie nocy na zwykłych parkingach zamiast w miejscach specjalnie do tego przeznaczonych i przystosowanych (mowa o tzw. caravan park). Czy w Polsce też są parki karawaningowe?

February 12, 2010 08:11PM

witam
postaram sie odpowiedziec na pytania dotyczace karawaningu w najblizszym czasie/poki co musze odpoczac po wyjezdzie do indii i bangladeszu/ ale podam link gdzie mozna zobaczyc kilkadziesiat fotek wlasnie wykonanych w czasie moich wyjazdow kamperem
zapraszam na te stronke
[www.karawaning.pl]
i zycze milego ogladania a moze i wziecia udzialu w tym konkursie
pozdrawiam medard

March 11, 2010 12:31PM

Jeśli ktoś na pierwszym miejscu w turystyce stawia oszczędność, to czemu nie... Mnie z karawaningiem i podróżowaniem z przyczepami kojarzą się Niemcy, oni chyba bardzo lubią wozić swój domek ze sobą.

March 31, 2010 12:22PM

Z tego, co wiem, to dosyć kosztowna forma wypoczynku. Przynajmniej na początek, bo trzeba zainwestować w przyczepę, a potem jeszcze ją utrzymywaćwinking smiley. W Polsce chyba jeszcze długo nie będzie zbyt popularna...

April 03, 2010 01:15AM

to zalezy co kto chce miec i jak spedzic wolny czas i do karawaningu potrzeba nie zawsze przyczepy ale moze byc np kamper
a co do kosztow mozna dyskutowac .
jesli tylko na plaze to samolot i wio do egiptu a jesli chce sie cos zobaczyc to polecam kampera -trasy chetnie podam i to takie ktore powinne zostawic wspomnienia na dlugo
pozdrawiam wlasnie z takiej wyprawy kamperowej do afryki

April 06, 2010 11:20AM

Kamper też swój koszt ma i to niemały, nawet jeśli ktoś decyduje się kupić używany. Przejrzałem właśnie internet, koszty to ok. 100 000zł za 10-letni wóz. A to jednak wydatek, co się zwraca średnio tylko raz w roku. Na codzień do pracy raczej nim nie pojeździsz, więc drugi pojazd i tak musi być.

April 20, 2010 05:03PM

mysle ze dyskusja na ten temat z toba to szkoda czasu bo ciebie nie interesuje turystyka jako taka tylko chec zaistnienia jako finansisty/a tak nawiasem zanim zaczniesz podpierac sie netem to podawaj wiarygodne info i nie te ktore tobie pasuja zeby sei pokazac/
pozdrawiam i milego podrozowania..........w necie

May 18, 2010 03:05PM

Hmm, no ja zakładam, że forum po to właśnie istnieje, żeby można na nim dyskutować. Ale do tego trzeba mieć to, co najważniejsze: dyskutantów. Czytaj: osoby, które potrafią dyskutować. Liczyłem, że jako osoba, która preferuje wyjazdy kamperem będziesz miał coś więcej na ten temat do powiedzenia niż tylko "podsumowanie" mojej osoby tutaj. Rozumiem jednak, że nie z Tobą takie dyskusje. Żalu jakoś nie czujęgrinning smiley

May 28, 2010 10:11AM

Jak dla mnie takie podróże są bardzo fajne. Pojęcia nie mam, ile kosztuje taki samochód, ale za to naprawdę fajnie jest nim podróżować, kilka lat temu razem ze znajomymi miałam tę przyjemnośćsmiling smiley. Jeździliśmy po Belgii i Holandii i naprawdę miło to wspominam. Dużo daje komfort, że w każdej chwili można pójść "na zaplecze", zjeść cos, odpocząć czy nawet się przespać.

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login