Travel
with Friends

Gadżety dla turysty

Posted by TravelFriend 
Gadżety dla turysty

December 29, 2009 03:02PM

Bez czego nie ruszacie w żadną podróż? czy macie gadżety, które zawsze zabieracie, jadąc na wakacje?

Re: Gadżety dla turysty

January 23, 2010 03:07PM

Mam koleżankę, która lata temu przygotowała sobie po raz pierwszy listę rzeczy, które powinna zabrać na wakacje. W trakcie wyjazdu lista jest sukcesywnie uzupełniana o przedmioty, które zostały zapomniane, a potem - po powrocie do domu - na rok wędruje do szuflady... Aż do następnego wyjazdusmiling smiley. Żaden to gadżet, ale za to jak się przydaje!
Co do mnie - podziwiam, zazdroszczę skrupulatności i... nie stosujęsmiling smiley. Moja lista rzeczy niezbędnych ginie zawsze w sposób niezwykle szybki i w efekcie każdorazowo przed jakimkolwiek wyjazdem musi być robiona na nowo...

March 11, 2010 12:35PM

Nie wiem, czy to można nazwać gadżetami, ale mój sposób na zmniejszenie bagażu to... zbieractwogrinning smiley Chodzi o to, że odpowiedni czas przed podróżą zaczynam zbierać wszelkie próbki kremów z magazynów i gazet, balsamów do ciała, żeli pod prysznic, szamponów i tak dalej... Jak przychodzi co do czego i mam wyjechać na wakacje, zamiast butelek i pudełek z kosmetykami, biorę tylko małe jednorazowe saszetki, które po użyciu mogę spokojnie wyrzucić do koszasmiling smiley.

March 14, 2010 10:12PM

Też tak robię.
Przydatny gadżet - poduszka podróżna - taka nadmuchiwana, którą się zakłada na szyję.

March 17, 2010 12:13PM

A na wyprawy własnoręcznie organizowane mała latarka, zakładana na głowę. Dodatkowe oświetlenie przydaje się w najmniej spodziewanych okolicznościach.

December 30, 2010 12:48AM

zabieram komputer nurkowy ( na rękę ) aparat fotograficzny i kilka obiektywów / minimum ubrań, minimum kosmetyków resztę wiem że zawsze mogę kupić na miejscu

January 03, 2011 03:40PM

Tool Leathermana, czyli wszystko w jednym, począwszy od noża, piły, zestawu śrubokrętów, kombinerek, skończywszy na nożyczkach i pilniczku do paznokci. Korkociąg i otwieracz do kapsli oczywiście teżsmiling smiley.

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login