Travel
with Friends

Porady dla podróżników

Posted by TravelFriend 
Porady dla podróżników

March 13, 2010 01:56PM

Czy istnieją jakieś szczególne porady dla osób, które chciałyby rozpocząć podróżowanie w pojedynkę? Co prawda strona TravelFriends powstało po to właśnie, aby samotne podróże nie były potrzebne, ale bywa, że nie znajdzie się na czas właściwej osoby, a np. wycieczka jest już zarezerwowana (oczywiście też przez naszą wyszukiwarkę na głównej stroniesmiling smiley).

Co ma zrobić samotny podróżnik, żeby nie tylko przetrwać wakacje, ale też spędzić je bezpiecznie, ciekawie, a przy okazji dobrze się bawić?

Re: Porady dla podróżników

March 31, 2010 12:16PM

Nie bać się jeździć, to chyba podstawa. A przy tym mieć oczy dookoła głowy i zachowywać się rozsądnie, nie zapuszczać się w dzielnice, które podejrzanie wyglądają, nie wdawać się w zaczepne rozmowy i samemu ich nie prowokować, nie przyglądać się za bardzo ludziom...

May 13, 2010 01:26PM

Też bym dodał to, żeby nie prowokować... Przy czym prowokować można nie tylko zachowaniem, ale też np. strojem. Jeśli jest zbyt "bogaty", czyli ciuchy oblepione znanymi markami, na ręku drogi zegarek, łańcuszki, pierścionki, kolczyki u kobiet - to wszystko prowokuje. Jak ktoś lubi strojenie się, lepiej niech to zostawi na "po wakacjach" smiling smiley. Moim skromnym zdaniem oczywiściesmiling smiley

May 28, 2010 10:18AM

TravelFriend

Co ma zrobić samotny podróżnik, żeby nie tylko przetrwać wakacje, ale też spędzić je bezpiecznie, ciekawie, a przy okazji dobrze się bawić?

Znaleźć towarzystwogrinning smiley. Ja przez kilka lat jeździłam samodzielnie na wakacje, ale nie widzę w tym większej przyjemności.

August 08, 2010 10:01PM

A ja już się właściwie wypowiedziałam w wątku o kobietachtongue sticking out smiley. Nie wiem, czy samotnie podróżująca kobieta i samotnie podróżujący mężczyzna różnią się aż tak bardzo. Bo uważać trzeba zawsze i wszędzie, a dziadostwo, które chce zrobić krzywdę czy okraść trafia się niezależnie od tego, czy jesteś mężczyzną czy kobietą.

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login