Noclegi, które można polecić
March 13, 2010 01:59PM
Każdy z nas korzysta lub korzystał z usług noclegowych w hotelach, hostelach, pensjonatach czy gospodarstwach agroturystycznych. Jakie są Wasze wrażenia i czy macie miejsca, które śmiało możecie polecić innym osobom?
May 13, 2010 01:28PM
Tak przy okazji - gdyby ktoś miał jakieś dobre miejsca w Grecji, to chętnie poczytam, bo w tym roku tam się wybieram 
October 18, 2010 02:19AM
Ostatnio sporo jeżdżę po kraju. Zwykle są to imprezy niskobudżetowe, na nocleg staram się nie wydawać więcej niż 50 zł. Bardziej zależy mi na dostępie do kuchni niż np. telewizorze, którego nawet jak jest nie włączamy.
Z ostatniego roku mogę polecić:
1. Warszawa - hostel "Krokodyl". Dobry dojazd, miła obsługa, czyściutko, pokoje dla kobiet. Smaczne śniadanie, a nawet pranie w cenie.
2. Łódź - schronisko młodzieżowe. W centrum. Standard hotelowy w cenach schroniskowych. Dobrze wyposażona i czysta kuchnia. Brak dziwnych typowych (postsocjalistycznych) rygorów.
3. Kielce - hostel "Bartek". Warunki hotelowe, czysto, niedrogo, w centrum. Dodatkowo powiem, że w Kielcach jest najlepiej zaopatrzone biuro Informacji Turystycznej - otrzymałam mnóstwo map i materiałów. To z ich mapami przeszłam całe Łysogóry.
4. Cieszyn - Pokoje gościnne "Pod wieżą" na Górze Zamkowej. Chyba skrzydło dworku myśliwskiego Habsburgów. Wyjątkowe miejsce. Bardzo dobre warunki, wszystko nowe, czyste, pachnące. Nieopodal wieża piastowska, rotunda romańska i biuro IT.
5. Suwałki - Hotel PKS (zajezdnia). Bardzo dobre warunki i jeszcze lepsza cena (25zł. w czasie wakacji). Minusem jest odległość ok. 3 km. od centrum, można jednak korzystać z uprzejmości kierowców, którzy chętnie podwożą na dworzec i z dworca PKS.
Wszystkie miejsca wyszukane w internecie.
Niestety hostele z jakich korzystałam w Poznaniu i Krakowie, zwłaszcza pod względem sanitarnym przedstawiały sporo do życzenia.
October 18, 2010 02:48PM
Jako rodowity kielczanin dziękuję za dobre słowo o Kielcach
Co prawda w hotelach lub hostelach nigdy nie zdarzyło mi się w tym mieście nocować
, więc na ten temat się nie wypowiem, ale Góry Świętokrzyskie mają mnóstwo do zaoferowania turystom: Świętą Katarzynę, Nową Słupię, Puszczę Jodłową, można się wdrapać na Łysicę, zwiedzić klasztor na Świętym Krzyżu lub zadrzeć bardzo wysoko głowę przy Radiowo-Telewizyjnym Centrum Nadawczym
Ech, dawnych wspomnień czar
A i w samych Kielcach jest co zobaczyć - choćby Kadzielnię, Pałac Biskupów Krakowskich czy Muzeum Zabawek i Zabawy
Zaplecze dla turystów w ostatnich latach też baaaardzo się rozwinęło, tak w samych Kielcach, jak i agroturystycznie w urokliwych świętokrzyskich wioseczkach.