Gdzie na narty?
October 15, 2009 12:00PM
Zima przyszła w tym roku szybciej niż można się było spodziewać. Gdzie warto pojechać na narty w Polsce, a gdzie za granicą? Macie swoje ulubione stoki? i gdzie jeszcze nie jest zbyt tłoczno?
October 19, 2009 11:24AM
Na Dolnym Śląsku na pewno Karpacz, chociaż w weekendy jest tam bardzo tłoczno...
November 13, 2009 12:59AM
Ja proponuję Czarną Górę , ale to dlatego , że mam tam blisko . Ale warto pojechać , nie ma tłoku i dobrze przygotowane stoki .Dla małych dzieci i początkujących narciarzy też znajdzie się odpowiedni wyciąg . Poza tym cisza , cisza , cisza....
November 13, 2009 10:45AM
Iwa, dziękuję, że odświeżyłaś ten temat, coraz bardziej aktualny
. Mnie się ostatnio przypomniała jeszcze Przełęcz Jugowska w Górach Sowich i ośrodek narciarski Jugów Park. Można jeździć i na nartach, i na desce snowboardowej. Jest szkółka, wypożyczalnia sprzętu, stoki są ratrakowane i naśnieżane, a główny stok jest oświetlony, więc do późna można zjeżdżać. Właśnie tam spróbowałam pierwszy raz jeździć na snowboardzie, więc miło wspominam to miejsce
.
November 13, 2009 07:58PM
Witam
W zasadzie jestem nowa w tym gronie....ale wrzucę swoją opinię jako że sezon się zbliża wielkimi krokami (opadami). Osobiście polecam Korbielów-Pilsko. Na nartach ciągle jestem w fazie nauki a tam zawsze jest śnieg i trasy o różnym stopniu trudności. Sam ośrodek makabryczny-wszystko stare i często się psuje
Czytałam i słyszałam wiele opinii, o ile nie większość, negatywnych nt tego ośrodka...........tylko dlaczego tam ciągle takie kolejki?
W weekend kolejki czasami wieeeeelkie, ale w tygodniu super
W Beskidach to jedyna taka góra...dla niektórych kultowa - mimo wszystko
......i już nie mogę się doczekać kiedy ruszą wyciągi
November 13, 2009 08:38PM
Super, że do nas dołączyłaś
. Wiesz, że z Pilskiem i Korbielowem trafiłaś w samo sedno? Kilkoro z nas (ja też miałam tę niewątpliwą przyjemność
) było przecież w Korbielowie w sierpniu, bardzo fajnie spędziliśmy sobie czas i oczywiście na Pilsko też się wdrapaliśmy - tutaj możesz zobaczyć nasze poprzednie uzgodnienia [forum.travelfriends.pl], a w mojej Galerii jest nawet kilka zdjęć z naszej wielkiej wyprawy: [www.pl.travelfriends.pl]. Korbielów i okolice w ogóle są bardzo urokliwe
.
December 14, 2009 12:20PM
Zieleniec - stoki narciarskie w Zieleńcu mam nadzieję, że za trochę więcej niż 2 tygodnie będą dokładnie zbadane przez naszą sylwestrową grupę w Dusznikach
. Opowiedzcie, jak było i czy warto się tam wybrać na narty. Chyba że ktoś już tam był i powie, jakie są wrażenia?
December 29, 2009 02:05PM
Pec - największe centrum narciarskie we wschodniej części Karkonoszy. Warunki klimatyczne są podobne do tych na kręgu, wieczorami działają 3 wyciągi ze sztucznym oświetleniem, z czego trasa zjazdowa Javor to najdłuższy i najlepiej oświetlony stok w Republice Czeskiej. Minusy - tłumy narciarzy niemal zawsze i na każdym stoku...