Dobre, bo polskie
November 14, 2009 09:03PM
Podaj to, co wg Ciebie najlepsze jest w Polsce
.
December 03, 2009 01:07PM
W Polakach - to, że jesteśmy odważni i nie boimy się nowych wyzwań.
February 01, 2010 05:26PM
Pierogi, bigos, GOŁĄBKI, w ogóle jedzenie. Chociaż ostatnio czytałam słowa Anglika, który twierdził, że to oni mają "najlepsze jedzenie na świecie"

February 03, 2010 01:34PM
Dołączam się: dziewczyny
i Michałki czyli czekoladowe cukierki z orzeszkami, nigdzie więcej takich nie spotkałem.
February 03, 2010 09:58PM
Szlag!!!!!!!!!!!!! Kiedyś napisałem, że dziewczyny i bigos! Oczywiście zapomniałem o najważniejszym - polska wódka!!!
February 06, 2010 02:37PM
He, też chciałem napisać, co najlepsze, ale Tomek mnie uprzedził
. Zdecydowanie: dziewczyny
February 08, 2010 01:46PM
Pierogi ruskie... to chyba średnio polska potrawa? 
February 08, 2010 03:40PM
pierogi ruskie są tak samo polskie jak ryba po grecku
February 08, 2010 11:02PM
A propos, jak pojechałam pierwszy raz do Rosji (wtedy jeszcze ZSRR), to miałam nadzieję, że najem się ruskich pierogów za wszystkie czasy! A co się okazało? Rosjanie, jak wypytywaliśmy ich o ten przysmak, w ogóle nie jarzyli, o co nam chodzi
. zamiast tego przez cały obóz harcerski trzeba było jeść dziwną jajecznicę w kostkach i makaron...
Do końca życia to zapamiętam... 
February 09, 2010 09:10PM
Jajecznica w kostkach - dobre określenie. Tak po latach myślę, że to miał być omlet, ale kto ich tam wie. Zamiast makaronem paśli nas kaszą.
February 09, 2010 09:46PM
Hehe
spróbuj Angola zapytać o ziele angielskie
gały wybałuszy i powie że nigdy w życiu o czymś takim nie słyszał i o konopiach ani maku też nie!!!

February 09, 2010 10:06PM
zapomnieliśmy o chrzanie - tarty sam lub z buraczkami robi furorę wśród znajomych zagraniczniaków (zawsze lojalnie uprzedzam, że to ostre)
February 11, 2010 11:55AM
Haha, a propos, ostatnio dałam spróbować Anglikowi prawdziwego, startego przeze mnie chrzanu (ze śmietanką i cukrem, czyli takiego już zdatnego do zjedzenia). Hahaha, jak sobie przypomnę jego reakcję...
Furora pewnie i tak, ale wyspiarzy chyba trzeba z tego wyłączyć
Za delikatne te gardziołki mają
February 11, 2010 01:08PM
malgorzatak
pierogi ruskie są tak samo polskie jak ryba po grecku
Ze mnie to taki dosyć średni kucharz i na przepisach jakoś strasznie się nie znam... gubię się, jak coś trudniejsze niż jajecznica na boczku... Ryba też myślałem, że grecka... Najwyraźniej to na mnie wyższa szkoła jazdy... chociaż wody nie przypalam
...
February 15, 2010 07:14PM
Pączki. Nasze, domowej roboty
. Zrobiłam w piątek, bo na Tłusty Czwartek nie dałam rady. Sąsiadce Angielce dałam spróbować i się zachwyciła, chociaż mówiła, że pączków w sklepie nie kupuje, bo są bez smaku
February 22, 2010 03:26PM
Wyroby wędliniarskie. Kiełbasa, szynka, baleron. Jeśli są robione bez konserwantów, trudno o lepszy produkt na świecie.
I dołączam się do opinii o wódce, faktycznie nasza najlepsza