Travel
with Friends

Dobre, bo polskie

Posted by BeataTravelFriends 
Dobre, bo polskie

November 14, 2009 09:03PM

Podaj to, co wg Ciebie najlepsze jest w Polscesmiling smiley.

Re: Dobre, bo polskie

November 14, 2009 10:52PM

Piękne polskie dziewczyny grinning smiley

November 15, 2009 01:10AM

pierogi ruskie

November 15, 2009 05:41PM

OOOO!!!!! i jeszcze BIGOS!!!!!! hot smiley

December 03, 2009 01:07PM

W Polakach - to, że jesteśmy odważni i nie boimy się nowych wyzwań.

February 01, 2010 05:26PM

Pierogi, bigos, GOŁĄBKI, w ogóle jedzenie. Chociaż ostatnio czytałam słowa Anglika, który twierdził, że to oni mają "najlepsze jedzenie na świecie"grinning smileygrinning smileygrinning smiley

February 02, 2010 08:36PM

Czekolada nadziewana Wedla.

February 03, 2010 01:34PM

Dołączam się: dziewczynysmiling smiley
i Michałki czyli czekoladowe cukierki z orzeszkami, nigdzie więcej takich nie spotkałem.

February 03, 2010 09:58PM

Szlag!!!!!!!!!!!!! Kiedyś napisałem, że dziewczyny i bigos! Oczywiście zapomniałem o najważniejszym - polska wódka!!!grinning smiley

February 06, 2010 02:37PM

He, też chciałem napisać, co najlepsze, ale Tomek mnie uprzedziłtongue sticking out smiley. Zdecydowanie: dziewczynytongue sticking out smiley

February 08, 2010 01:46PM

Pierogi ruskie... to chyba średnio polska potrawa? tongue sticking out smiley

February 08, 2010 03:40PM

pierogi ruskie są tak samo polskie jak ryba po grecku

February 08, 2010 11:02PM

A propos, jak pojechałam pierwszy raz do Rosji (wtedy jeszcze ZSRR), to miałam nadzieję, że najem się ruskich pierogów za wszystkie czasy! A co się okazało? Rosjanie, jak wypytywaliśmy ich o ten przysmak, w ogóle nie jarzyli, o co nam chodzigrinning smiley. zamiast tego przez cały obóz harcerski trzeba było jeść dziwną jajecznicę w kostkach i makaron...angry smiley Do końca życia to zapamiętam... moody smiley

February 09, 2010 09:10PM

Jajecznica w kostkach - dobre określenie. Tak po latach myślę, że to miał być omlet, ale kto ich tam wie. Zamiast makaronem paśli nas kaszą.

February 09, 2010 09:46PM

Hehe smiling smiley spróbuj Angola zapytać o ziele angielskie smiling smiley gały wybałuszy i powie że nigdy w życiu o czymś takim nie słyszał i o konopiach ani maku też nie!!!
hot smiley

February 09, 2010 10:06PM

zapomnieliśmy o chrzanie - tarty sam lub z buraczkami robi furorę wśród znajomych zagraniczniaków (zawsze lojalnie uprzedzam, że to ostre)

February 11, 2010 11:55AM

Haha, a propos, ostatnio dałam spróbować Anglikowi prawdziwego, startego przeze mnie chrzanu (ze śmietanką i cukrem, czyli takiego już zdatnego do zjedzenia). Hahaha, jak sobie przypomnę jego reakcję...grinning smiley Furora pewnie i tak, ale wyspiarzy chyba trzeba z tego wyłączyćgrinning smiley Za delikatne te gardziołki majągrinning smiley

February 11, 2010 01:08PM

malgorzatak
pierogi ruskie są tak samo polskie jak ryba po grecku

Ze mnie to taki dosyć średni kucharz i na przepisach jakoś strasznie się nie znam... gubię się, jak coś trudniejsze niż jajecznica na boczku... Ryba też myślałem, że grecka... Najwyraźniej to na mnie wyższa szkoła jazdy... chociaż wody nie przypalamwinking smiley...

February 15, 2010 07:14PM

Pączki. Nasze, domowej robotysmiling smiley. Zrobiłam w piątek, bo na Tłusty Czwartek nie dałam rady. Sąsiadce Angielce dałam spróbować i się zachwyciła, chociaż mówiła, że pączków w sklepie nie kupuje, bo są bez smakutongue sticking out smiley

February 22, 2010 03:26PM

Wyroby wędliniarskie. Kiełbasa, szynka, baleron. Jeśli są robione bez konserwantów, trudno o lepszy produkt na świecie.
I dołączam się do opinii o wódce, faktycznie nasza najlepszacool smiley

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login