Travel
with Friends

Skojarzenia - zabawa

Posted by TravelFriend 
Skojarzenia - zabawa

November 26, 2009 03:08PM

Jeśli mielibyście opisać jednym tylko słowem dany kraj, który odwiedzilibyście, jakie słowo by to było? Dzięki tej prostej zabawie inni użytkownicy uzyskają esencjonalną informację o tym, czego mogą się spodziewać po miejscu, w którym Ty już byłeś.
Wyraź swoje zdanie jednym słowem i tym samym ułatw innym podjęcie decyzji odnośnie ewentualnego wyjazdu do miejsca, które Ty już znasz.

Ja zacznę:

Szkocja - mokro.

smiling smiley

Edited 1 time(s). Last edit at 12/01/2009 10:46AM by TravelFriend.

Re: Skojarzenia - zabawa

November 27, 2009 09:47AM

Polska - nic, tylko narzekanie ;P

November 27, 2009 03:58PM

A propos, własnie znalazłam smiling smiley:

December 03, 2009 11:18PM

Jordania - biednie, ale pięknie
Izrael - niesamowicie, czuć oddech przeszłości
Boliwia -egzotycznie, bardzo egzotycznie
Peru - kontrastowo (przyroda, architektura)
Meksyk - odległości (duże odległości pomiędzy ważnymi miejscami do zwiedzania)
USA - wszystko duże, czasem przesadnie duże

December 04, 2009 10:08AM

Boliwia - już sama nazwa brzmi fascynująco, egzotycznie i pociągającosmiling smiley. Niestety więcej nie jestem w stanie z autopsji powiedzieć, bo nie byłam tam jeszcze...

USA - luz, luz i jeszcze raz luz.

December 09, 2009 01:32PM

Niemcy - imprezowanie

February 03, 2010 11:06PM

Hiszpania -gorąco ,relaksująco ..
Wielka Brytania -sztywno
Francja -luzik

February 04, 2010 07:35PM

Niemcy - porządek, ład i zasady.

February 07, 2010 11:49AM

Holandia - prześliczne kamieniczki i mosty, mosty, mosty...

February 08, 2010 01:39PM

Czechy - knedliczki i czeskie piwotongue sticking out smiley

February 25, 2010 01:02PM

Polska - burd wszczynanie i wieczne wywijanie szabelką

Wielka Brytania - kiedy idziesz na spacer, spodziewaj się, że ludzie z naprzeciwka, też spacerowicze, uśmiechną się do ciebie i nawet dzień dobry powiedząwinking smiley

March 11, 2010 12:40PM

Chiny - tanie podróbkigrinning smiley

May 13, 2010 01:31PM

TravelFriend

Szkocja - mokro.

A to ja jeszcze dodam - Szkocja - zimno. Byłem 2 lata temu pod namiotem i chociaż przyzwyczajony jestem do różnych warunków i łatwo nie narzekam, to tam zmarzliśmy okrutnie. Dobrze, że umiejętność robienia grzańców mieliśmy wszyscy opanowaną w małym palcu grinning smiley

May 28, 2010 10:19AM

Holandia - Amsterdam, wolna miłośćgrinning smiley, narkotyki w sklepach i oczwiście tulipany grinning smiley

December 28, 2010 11:26PM

Filipiny - miłe rozczarowanie
Tajlandia - impreza
Palau - nurkowanie
Kambodża- Angkor Wat /
Singapur- Porządek
Wietnam - jak za komuny ale i tak bajkowo
Birma (Myanmar) - kraj wielu świątyń
Indie - wszechobecna bieda
Finlandia - Laponia zimno
Włochy - dla mnie to narty
Peru - zaginione miasta
Boliwia - Salar de Uyuni i Droga Śmierci
Kostaryka - Monte Verde fabryka adrenaliny
Panama - Indianie Kuna Yala i bezludne wyspy
Meksyk - dla mnie to cenoty
Gwatemala - Tical
Belize - Caye Caulker
Honduras - Utila
Salwador - Ruta de Flower
Usa - New York i Floryda
.....................................................smiling smiley

December 29, 2010 02:03AM

eye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley

Byłeś w tych wszystkich miejscach????????eye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley
Szczerze zazdroszczę... Rewelacja! a ja pewnie do końca mojego życia połowy z nich nie zobaczęsad smileysad smileysad smileysad smileysad smiley

December 29, 2010 09:39AM

Travelka
eye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley

Byłeś w tych wszystkich miejscach????????eye popping smileyeye popping smileyeye popping smileyeye popping smiley
Szczerze zazdroszczę... Rewelacja! a ja pewnie do końca mojego życia połowy z nich nie zobaczęsad smileysad smileysad smileysad smileysad smiley

Jeszcze w kilku innych , ale nie o to chodzi bo jak już zaczniesz i wejdzie Ci w krew to przepadłaś smiling smiley Ja jak gdzieś nie wyjadę to jestem "chory" to się nazywa uzależnienie od podróżowania smiling smiley Nigdy nie myśl że tego nie zrobisz - bądź pozytywnie nastawiona a nawet nie wiesz kiedy zapełni Ci się lista odwiedzonych miejsc

December 30, 2010 04:50PM

Ja zaczęłam, weszło w krew mocniej niż przypuszczałam i przyznam, że fajnie tak przepaść ;-)

Egipt - dwie odsłony: 1 (pobyt stały) - głośno, klaksony, zapach przypraw, nachalne zaczepki, shisha i nocne życie, nurkowanie; 2 (objazd) - tajemniczo, ciekawie, Asuan, Abu Simbel, wschód słońca na górze Mojżesza
Jordania - pięknie ale wszędzie piasek... Petra
Syria - Damaszek, hałas i zgiełk
Izrael - mistycznie, duchowo plus Morze Martwe; karabiny, mur, Betlejem
Turcja - spokojnie, miło i przyjaźnie, Kapadocja i Pamukkale
Dania [Kopenhaga] - specyficzna atmosfera starego miasta połączona z zadziwiająco nowoczesną architekturą, Syrenka ;-))
Szwecja [Malmo] - bogate życie artystyczne, wiele kultur, rozrywka... i piękny kościół św. Piotra oraz zapierający dech most Oresundsbron łączący Danię ze Szwecją
Grecja - zielono, ciepło, smacznie, czas jakby nie istniał
Włochy - smacznie, modnie, drogo, wszystko powoli i z dużą dawką %
Belgia - małe śliczne domki i kamieniczki, wszędzie przyjaźni ludzie i rowery, dobre piwo i czekolada... Brugge ;-)
Indie - niesamowicie biednie, bajkowo, super smacznie [ostro!!], cudownie kolorowo... Taj Mahal, Pałac Wiatrów
Maroko - takich wąskich i zagmatwanych uliczek to nie widziałam nigdzie, no i Casablanca
Francja - szaro ale nowocześnie
Wielka Brytania - sztywno, zimno i mokro
Hiszpania - luuuuuzzz...

December 30, 2010 09:31PM

No to ja jadę dalej smiling smiley

Niemcy - zakupy
Francja - niezbyt przyjaźnie
Hiszpania - Ibiza , zabawa
Węgry - pikantna i tłusta kuchnia / Budapeszt
Laos - relaks, spływy rzeką ( tubing)
Nepal - Himalaje i mój pierwszy skok z bungy (160m)
Szwajcaria - Narty St Moritz , czekolada
Grecja - nudy na Krecie
Dania - Bornholm wypad na weekend rowery, nurkowanie
Turcja - tanie podróbki
Izrael - i don't like
Austria -kiedyś to narty - dziś tylko Włochy
Malezja - Kuala Lumpur - w tym roku odwiedzę Borneo smiling smiley
Honduras - Utila Island - raj dla płetwonurków
Nikaragua - małe miasteczko Paradiso ( mieliśmy tak ciekawa przygodę ) Wyspa Ometepe i wulkany
Malta - fajne widoki ze skalnych klifów
Brazylia - tylko Sao Paulo, ale to się zmieni smiling smiley
Kenia - zwierzęta , wioski Masai
Czechy, Słowacja, Rumunia, Bułgaria - pierwsze wyjazdy za granicę

Edited 1 time(s). Last edit at 12/30/2010 09:32PM by markoo.

December 31, 2010 01:38AM

;-) Dużo tego... ale ok, coś jeszcze wynajdę ze swoich podróży. Choć i tak nie ma szans bym przebiła tę egzotykę ;-)

Libia - al-Kaddafi i to chyba wystarczy... dyktatura wojskowa ale kraj niesamowity pod każdym względem - tego trzeba doświadczyć
Węgry - papryka!, ciepłe źródła, dużo kotów i psów, trochę jak za komuny...
Niemcy - fuj... nie lubię - no chyba, że podczas Oktoberfest ;-)
Słowacja i Czechy - tłusto ale smacznie, ładne okolice, czysto i super po przyjacielsku
Rumunia/Mołdawia - dziwnie... ubogo, prosto ale ciekawie
Tunezja - takich nudów i europejskich tłumów to chyba nigdzie nie przeżyłam, nawet w Egipcie
Kostaryka - wyjazd rowerowy, niesamowite widoki i cudowne miasteczka
Sycylia - wycieczka na Etnę - cieplutko i fajne pamiątki z wulkanu
Fuerteventura - dobry ser, dużo zieleni i lekka nuda
Kreta - smęty
Rosja [Moskwa] - pod obstawą "tajniaków" ale zza okna busika wyglądało majestatycznie... przygód nigdy za wiele ;-)
No i jakże mogłabym nie wspomnieć - Bułgaria - pierwsze wyjazdy... ale co ja mogę pamiętać, 5 lat miałam ;-)

W najbliższym planie - Chiny, potem Kenia i na pewno zaliczenie Kilimandżaro - moje marzenie ;-)
Oj, dużo tych pięknych zakątków do zwiedzania jeszcze zostało i długo by je wymieniać ;-)) Kocham podróże!!

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login