Travel
with Friends

Strach przed lataniem

Posted by TravelFriend 
Strach przed lataniem

December 01, 2009 11:13AM

Latanie niemal nieodłącznie wiąże się dziś z podróżowaniem. Wsiadamy w samolot lecąc na wakacje albo w podróż służbową... Jednak nie zawsze latanie to przyjemność, czasami strach przed lotem bierze górę nad wszystkim i towarzyszy każdej podróży, niezależnie od tego, ile lotów ma się już za sobą.

Macie na to jakieś rady? Czy da się wyleczyć strach przed lataniem?

Re: Strach przed lataniem

December 03, 2009 10:52PM

Na strach przed lataniem nie mam "lekarstwa", bo nie mam takiego problemu. Bardzo lubię latać, chociaż dłuższe loty strasznie mnie nudzą (chyba, że jest fajne towarzystwo...). Czasem zamykam oczy i wsłuchuję w dźwięki. Wtedy czuję się jak w innym środku lokomocji, którym kiedyś również jeździłam smiling smiley
Latanie jest OK

December 14, 2009 12:12PM

Żeby pokonać strach, dobrze jest najpierw zdefiniować, skąd on się bierze i czego tak naprawdę się boimy. Często lęk przed lataniem bierze się z niewiedzy, dlatego łatwo jest wpaść w panikę przy każdym podejrzanym odgłosie. Podobno pasażerowie, którzy rozumieją zasady latania, rzadziej się boją.

February 16, 2010 12:44PM

Nie boję się latać, więc też nic nie poradzęwinking smiley. Siadam przy oknie, podziwiam widoki, dopóki się da, chmury też zresztą mają swoją urodę. Potem ewentualnie uderzam w kimonko i budzę się, jak już jestem na miejscu. Nie warto się bać, bo i tak będzie, co ma być.

February 25, 2010 01:16PM

No powiem szczerze, że jeszcze do niedawna nie miałam najmniejszego problemu z lataniem. Ale też latałam nie częściej niż powiedzmy 2, góra 3 razy w roku, w dodatku z przerwami, bo nie zawsze gdzieś się przemieszczałam. Tymczasem ostatnio moja firma dosyć często wysyła mnie na szkolenia za granicę i przez te częste, regularne loty coraz częściej czuję pewien niepokój... Oczywiście latam, bo co mam robićtongue sticking out smiley, ale nie bawi mnie to jakoś szczególnie i niemiłe myśli przy starcie i turbulencjach jakoś same nachodząsad smiley

Sorry, only registered users may post in this forum.

Click here to login